Kunstnersamtale: Svein Rønning

KODEs direktør Petter Snare møter kunstner Svein Rønning til samtale om hans kone og mangeårige kunstnerkollega Therese Christensen.

Therese Christensen (1946–2017) er en av landets betydelige kunstnere og var en markant skikkelse i Bergens kunstliv. Utstillingen «Afternoon Signals» i Tårnsalen, presenterer et utvalg verk fra slutten av 1990-tallet og frem til hennes siste arbeider. Med sitt fokus på det abstrakte og ekspresjonistiske, inspirert av sine studier i Los Angeles, skilte Christensen seg tidlig ut i det lokale kunstmiljøet. «Mitt utgangspunkt er alltid farge», sa Christensen om arbeidene sine. Therese Christensen døde i i 2017, få år etter at hun fikk sykdommen ALS. Les mer om utstillingen her

Denne lørdagen blir det samtale mellom direktør Petter Snare og Christensens ektemann og kunstnerkollega, Svein Rønning. 

Rønning (f. 1946) har sin utdannelse fra grafisk linje ved Bergen Kunsthåndverkskole, og fra Kunstakademiet i Warszawa hvor han studerte maleri. I tillegg til en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland, har Rønning utført en rekke utsmykningsoppdrag, både i Bergen og andre steder i Norge. Han har i tillegg arbeidet med undervisning, blant annet som professor ved Kunsthøgskolen i Bergen. 

PRAKTISK INFORMASJON
Når: Lørdag 13. oktober kl. 14
Hvor: Tårnsalen, KODE 4, Rasmus Meyers allé 9
Pris: Inngangsbillett

  • Lørdag 13. oktober 2018
  • Kode 4

Therese Christensen: Uten tittel, 2016. © Therese Christensen / BONO