Aktiviteter for barn

Besøk KODE med barna! Vi har flere tilbud for barn både på kunstmuseene og komponisthjemmene. Dette er noe av det vi kan tilby i høst: 

Verksteder og arrangementer

Denne høsten starter KODE opp igjen med familieverksteder og aktiviteter på våre kunstmuseer og komponisthjem. Det er vi veldig glad for!

Permanenten, KODE 1: Åpent familieverksted

Hver lørdag og søndag kl. 11–15, 18. september–10. oktober
Velkommen til familieverksted og Cezanne-utstilling på KODE 1 med temaet «Morsomme stilleben». 

Vi lager stilleben med morsomme frukter og gjenstander fra vår rekvisittkasse. Deretter maler vi stilleben med inspirasjon fra kunstneren Paul Cezanne. Passer for barn fra 4 år og oppover.

Familiedag: Cézanne

Lørdag 2. oktober inviterer vi barnefamilier til omvisning i Cézanne utstillingen kl. 11 og kl. 12 med påfølgende kretativt verksted. Plassreservasjon kreves og vil bli lagt ut på våre nettsider en uke i forkant av omvisningen/verkstedet.  Passer for barn i alderen 6-10 år.  

Høstferie på museet: 

Kreativt høstferieverksted på KODE 1 

Dyreportretter: Vi lar oss inspirere av dyr i kunstverkene i Rasmus Meyers Samlinger og lager dyreportretter som er både to og tredimensjonale. Utforsk ulike materialer og lag ditt favorittdyr! 

Torsdag 14. og fredag 15. oktober, kl. 11-15
Lørdag 16. og søndag 17. oktober, kl. 11-15

Du kan også møte på forskjellige dyr i vår audioguide for barn hvor hunden Charlie som tar oss med på en eventyrlig vandring i museet.

NB! Plassreservasjon kreves og vil bli lagt ut på våre nettsider en uke i forkant av verkstedet.   

Faste tilbud i utstillingene

Audioguider for barn

I år lanserer vi en utendørs audioguide på Troldhaugen. Det blir nesten som å ha en egen, personlig omviser på øret! 

Her har vi laget to versjoner, hvor den ene er en egen rute som passer for barn mellom 4–10 år. Her kan barna oppleve morsomme og spennende historier ispedd små aktiviteter og musikksnutter. Les mer om audioguidene på Troldhaugen her

Følg hunden Charlie gjennom Rasmus Meyers samlinger!

Tidligere i år fikk vi på plass et audioguidetilbud for voksne i de faste utstillingene i KODE 3, også kjent som Rasmus Meyers samlinger.  

Nå har barna fått sin egen audioguide hvor vi følger hunden Charlie sin kunstreise gjennom museet, og vi møter vennene hans som forteller morsomme historier. Barna får utdelt et kart av resepsjonisten, og følger hunde-fotspor på kartet for å finne bildene. Første post er i Blumenthalrommet. Bildene har sensorer markert med en hundepote, istedenfor lyttesignal slik som de voksne har. 

Tilbudet passer best for barn mellom 4 og 8 år, og familiene deres. 

Aktivitetshefter og en egen kunstspå 

Det kan også være kjekt å ha noe håndfast å holde på med når en besøker museet, når det begynner å krible i små fingre. Vi har aktivitetshefter for barn og familier i flere av utstillingene våre med små oppgaver som kan by på nye innfallsvinkler og inspirasjon under besøket.

Det er også laget et eget aktivitetshefte for den populære Cézanne-utstillingen. Det finnes også et aktivitetshefte i KODE 3 og en artig kunstspå. 

Er du glad i utforske, oppdage eller lete etter spennende ting i naturen? Da er du velkommen på Troldhaugen! I høst inviterer vi til ute-aktiviteter for hele familien med konseptet «Let, finn, lær og vinn!». Aktivitetsarket får du i resepsjonen.

 

Priser for aktiviteter  

Gratis for barn, ordinær billett pris for voksne.

Gratis med aktivitetskort 

Skoleklasser og grupper

Skoleklasser og større grupper er velkommen til å besøke museet, men må da booke tid via denne siden 

KunstLab

Vårt tidligere faste tilbud KunstLab er dessverre stengt på grunn av renovering av KODE 4.