First the good news. Nye verk i samlingen.

Åpner 3. desember: Hva har vi samlet på de to siste årene? Se de nye innkjøpene til KODEs samling!

I 2020 og 2021 har Kulturdepartementet bevilget ekstraordinære innkjøpsmidler til norske kunstmuseer. For KODE har det betydd en firedobling av innkjøpsbudsjettet og for første gang en mulighet til å gjøre brede innkjøp på samtidskunstscenen, først og fremst fra bergenske visningssteder og av kunstnere med tilknytning til Vestlandet. 

KODE er Norges nest største kunstmuseum, og har en enestående samling som dekker flere hundreår av kunsthistorien. Vi  skal dokumentere det beste av vår tids kunst for ettertiden.

Hvert år vokser samlingen ved hjelp av innkjøp, gaver og deponier. Disse inntakene styrker vår mulighet til å fortelle viktige historier. Kvalitet og representativitet er noen av kriteriene som avgjør hvilke verk som tas inn. 

KODE har de siste årene gått kritisk til verks for å identifisere mangler og skjevrepresentasjon i samlingene. Hovedtyngden av nyinnkjøpene utgjøres derfor av verk av kvinnelige kunstnere. Endelig har vi også kjøpt inn flere samtidsverk av samiske kunstnere.  

I utstillingen møter publikum et bredt spekter av ulike kunstneriske uttrykk, teknikker, og perspektiver, fra 1800-tallet til i dag. Bli med inn til en refleksjon over hva vi velger å ta vare på, og hvorfor.

PRAKTISK INFORMASJON

Utstillingen vises i hovedsalen i KODE 2. 

Utstillingsperiode: 3. desember 2021 – 27. mars 2022 

Mer informasjon om utstillingsåpningen kommer.

  • 3 des 2021 til 13 mar 2022
  • Kode 2
  • 150 / 100 / 0 *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 150,- / Studenter 100,- / Barn under 18 år / KODE medlem 0,-

Ida Ekblad, First the Good News, 2020, olje på lerret